Vi ser att goda relationer och god samverkan leder till hög kvalitet i vår förskola. Vi är därför noga med att se alla barn och alla vårdnadshavare varje dag. Vid lämning möter alltid en pedagog upp i tambur för att säga hej för dagen. Vid hämtning är vi noga med att dela med oss tillsammans med barnen kring dagen och trycker gärna på positiva händelser och framsteg som skett.
Vi är även noga med att prata med era barn och inte om era barn när vi pedagoger befinner oss i barngrupp för att barnen ska känna sig sedda och skapa en trygghet hos oss pedagoger.
Vi ser alla barn som medmänniskor och medskapare i vår vardag som Reggio Emilias tre pedagoger, barnen, pedagoger och miljön.
Vi har i vår tambur en Tv med bildspel kring barnens vardag och dokumentation som bjuder in till diskussion mellan barn, pedagoger och vårdnadshavare. Men även för att hålla vårdnadshavare involverade och uppdaterade kring vårt arbete.
Vi använder oss av Unikum där ni vårdnadshavare får ta del av det som sker på förskolan där även mycket kommunikation och information även kommer finnas.
Utvecklingssamtal erbjuds minst 1 gång per läsår.
Solskydd och blöjor ingår för ert barn om vi väljer vår förskola, då vi strävar efter en likvärdig förskola och att alla barn ska ha samma tillgångar.
Vi lägger stora ekonomiska prioriteringar på kompetensutveckling och i dagsläget digitalisering.

På vår förskola arbetar vi för att främja ett interkulturellt perspektiv:
Vi ser en styrka i att ha ett mångkulturellt arbetslag och har en god samverkan med vårdnadshavare för att främja barnens olika kulturella traditioner.
Det finns hjälpmedel för att kunna främja kommunikationen mellan personal och vårdnadshavare exempelvis appar till språklig översättning.
Vi har en världskarta på en vägg i tamburen där qr-koder är kopplade till olika världsdelar för att främja intresset för olika länder, sånger, djur och natur.
På vår fiktiva förskola så integrerar vi vårdnadshavarna i köket, för att kunna inspirera och använda oss av maträtter från fler än den svenska kulturen.
Vi använder oss av polyglutt för att främja barnens starkaste språk.
Vi använder oss även av TAKK och bildstöd för att främja kommunikationen.
Vi använder oss va de olika estetiska ämnena som musik och dans för att integrera olika kulturer.



Vi arbetar aktivt för att förebygga konflikter genom god kommunikation där vi pratar med varandra och inte om varandra samt att vi har ett barnråd månadsvis för att aktivt förebygga konflikter i barngruppen.
Vi arbetar terminsvis utifrån olika teman kopplat till barnens intressen.