Anmälan Fredag med FoU 26 april: Brukarmedverkan och brukarinflytande

Brukarmedverkan och brukarinflytande är något som prioriterats under en lång tid. Än så länge är dock kunskapen begränsad om hur dessa mål ska uppnås och när det gäller den psykiatriska och socialpsykiatriska kontexten är svårigheten att skapa delaktighet extra uttalad.

I denna föreläsning berättar Katarina Grim, doktor i vårdvetenskap och lektor i socialt arbete om metoden Delat Beslutsfattande, som är ett arbetssätt för att stärka individers delaktighet i sin egen vård och stöd. Hon kommer även beskriva hur Delat Beslutsfattande kan integreras i arbete med samordnad individuell planering (SIP). Dessutom kommer ett antal andra metoder diskuteras som handlar om att stärka inflytande på både individ- och verksamhetsnivå. Föreläsningen kommer handla om hur man i praktiken kan arbeta för att stärka delaktighet och kommer ha ett särskilt fokus på personer med psykisk ohälsa och kognitiva svårigheter.

Via zoom fredag 26 april 2024, kl 13.00 – 14.30.

Anmäl dig senast 24 april 2024. Med bekräftelsemailet kommer en kalenderbokning för att få in eventet i din kalender. Uppkopplingslänk skickas ut till angiven e-postadressen dagen innan.

FoU Välfärd Värmland erbjuder kostnadsfria digitala seminarier en fredagseftermiddag i månaden mellan kl. 13.00 – 14.30, för dig inom socialtjänsten och andra välfärdsverksamheter, eller helt enkelt finner ämnet intressant.