Sandra Henriksson

Tycker du om roliga utmaningar där både kroppen och hjärnan används? Då kan detta vara för dig! På Boda Borg finns flera banor med enbart fysiska moment, enbart kluriga eller en blandning av dessa. Efterhand så byts dessa questar ut med jämna mellanrum och därmed har mitt uppdrag gått ut på att ta fram en ny quest. Denna quest har jag valt att kalla, “Förtrollningen”, och den innehåller enbart kluriga utmaningar. Denna bana erbjuder en inblick i sagans magiska värld där en röd tråd följs genom samtliga rum.

Uppdraget i denna quest går ut på att förhindra att den onda trollkarlen “vaknar till liv” igen. Banan består av tre rum samt ett inbjudande “förrum” som är dekorerat enligt det tema som valts. Temat är magi och banan är skapad utifrån detta tema. I förrummet, det vill säga utanför questen, stöter ni på en spådam som hjälper er på vägen. I det första rummet hörs en berättarröst som talar om vad uppdraget är. Rummet är inrett enligt en trollkarls lya där uppgiften är att samla rätt ingredienser till en trolldryck som behövs senare under uppdraget.
När denna trolldryck har blandats så tar ni er vidare till nästa rum där ni nu befinner er utanför det slott som den onda trollkarlen sitter inlåst i. Uppgiften i detta rum är att hitta en väg in på slottet för att slutföra uppdraget. När ni hittat er väg in till slottet så kommer ni in i slottets källare där trollkarlen sitter inlåst. Det ni nu behöver göra är att lägga en förtrollning över trollkarlen för att se till att han inte kan smita.
Framtagningen av denna quest grundas på besökares åsikter och tankar. Enkäter har skickats ut där besökare har fått rösta på vilket tema de helst skulle vilja se i en ny quest. Deras svar har sedan använts där idégenereringar har utförts på det tema som fått flest röster. En förstudie utfördes även där det framgick att upplevelser blir mer minnesvärda då ett tydligt tema sätts vilket därmed blev fokus i detta projekt. Resultatet visas i en modell för att förmedla känslan av temat.