Här hittar du projektets kunskapsproduktion. Det är filmer, vetenskapliga artiklar och andra publikationer som du som är intresserad av biokulturellt arv och alternativ matproduktion kan ha nytta av.
Populärvetenskapliga publikationer
- Policy Brief nummer 1 2022 – tema Biokulturellt arv, landskap och produktion
- Policy Brief nummer 2, 2022 – tema Inkomster från småskalig matproduktion som gynnar det biokulturella arvet
- Möjligheter till expansion av marknaden för alternativ matproduktion som gynnar det biokulturella arvet – så gjorde vi den värmländska fördjupningsstudien
- Lärdomar om småskalig, miljövänlig matproduktion och det biokulturella arvet
- Kulturarven no94, desember 2022
- Projektets slutrapport
- Från trendig medeltidsmat till fredagsmys och vattvälling
Vetenskapliga artiklar
- Reproducing biocultural heritage landscapes through alternative and retro-innovative food production (Taylor & Francis Online, published Open Access 2023)
- Conservation or Development? Challenging the Heritagization of Shielings in Transitional Times, for Climate Mitigation and (Post-)Pandemic Development. Eva Svensson, Sigrún Dögg Eddudóttir, Ingela Kåreskog, Annie Johansson och Maria Sundqvist. Heritage & Society, publ 6 juli 2023.
Presentationer från frukostseminariet 11 maj 202
- Presentation (powerpoint) Anna Berglund, Eldrimner
- Filmad presentation, Anna Berglund, Eldrimner
- Presentation (powerpoint) Stine Alm Hersleth, Nofima
- Filmad presentation, Stine Alm Hersleth, Nofima
Presentationer från workshop maj 2022
- Introduktion. Eva Svensson, Karlstads universitet och Hilde Amundsen, Norsk institutt for kulturminneforskning
- Försäljning från småskalig matproduktion som gynnar det biokulturella arvet, Margareta Dahlström, Karlstads universitet
- Heldigitalt høyskolestudium i økologisk landbrukved Høyskolen i Innlandet, Thomas Cottis, Høyskolen i Innlandet
- Vad är Nifa? Susanne Ekmark, Nifa
- Loviseberg Herrgård, Jens Nordstrand