Universitetslärare i praktiken

På den här webbplatsen hittar du praktiskt stöd för ditt pedagogiska vardagsarbete som lärare vid universitetet. Det handlar om att planera, genomföra och examinera, om att arbeta nätbaserat, på campus, eller båda samtidigt.

Under pandemin har mer och mer handlat om att undervisa på distans, så först och främst fokuserar vi på stöd för nätbaserad undervisning. Men mycket av lärarens hantverk är oberoende av i vilket forum du möter studenten. Därför finns här också en hel del du har nytta av även om just din kurs inte är helt nätbaserad.

Navigera på sidan
Du kan navigera genom menyraden längst upp som tar dig till resurser i form av inlägg. Varje inlägg har etiketter (Du hittar dem till höger när du läser ett inlägg) som guidar dig vidare till Mer om det du söker. Men det finns mycket material här, så glöm inte Sök-funktionen (Kolla uppe till höger!), som letar i all text på alla inlägg.

Vår strävan är att du ska hitta hjälp här för att skapa bra undervisning i praktiken, oavsett din erfarenhetsnivå, ditt ämnesområde eller om dina studenter är på grundläggande eller avancerad nivå.

Hjälp oss gärna
Universitetspedagogiska enheten (UPE) står bakom webbplatsen och materialet. Har du förslag på nytt innehåll eller förändringar, så är din återkoppling välkommen. Kontakta oss gärna (upe@kau.se)!